1991 - Ilanois


Een eigen stijl is een onmiskenbaar element van Ilanois. Deze stijl komt zowel in het gevarieerde cover repertoire als in de eigen nummers naar voren.


Ilanois is gevormd rond singer/songwriter Ilan Palstra en maakt een stormachtige ontwikkeling door. Veel optredens, opnames en airplay doen de band alsmaar doorgroeien. De basis van de band is gelegd in het begin van de jaren negentig, waar de mannen begonnen met het spelen van covers. De beste rock- en popcovers zijn nog steeds de pijlers waar de band op drijft. Van uitbundig tot intiem, deze Friese heren zijn muzikanten die weten hoe ze hun publiek een topavond bezorgen. Verder hebben de heren ook een ijzersterk eigen repertoire opgebouwd. De Engelstalige rockmuziek draagt duidelijke melancholische elementen, die doet denken aan Jeff Buckley en Chris Isaak of Coldplay. De band heeft inmiddels al in het voorprogramma gestaan van Kane, 16Down, de Dijk, Racoon, Anouk en The Calling.

Er zijn twee singles uitgekomen; “Save Me” en “Quiet” . De laatste is onder andere geproduceerd door JB Meyers (bekend als producer van o.a. Acda en de Munnik) en was regelmatig te zien op clipzender The Box, en nu ook te zien op de www.ilanois.nl.

Ilanois is zowel geschikt voor optredens in een intieme setting als voor een groter publiek. Bel voor meer info…. MBN agency Postbus 1190 8900CD Leeuwarden telefoon algemeen 0031 (0)58 275 60 40 fax 0031 (0)58 275 60 41 agency direct 0031 (0)58 275 60 42 bennie@mbnmusicmarketing.nl www.mbnmusicmarketing.nl