Sân der-oer
2022


Theater op de “Jiskepôle”

De Paupers zijn weer bezig. Na “Untskepping” in 2020 op het terrein naast de zuivelfabriek, dat inmiddels een totale metamorfose heeft ondergaan, hebben de Paupers opnieuw een uniek locatie gevonden. Het voormalig vuilstort, de Jiskepôle, tussen Makkumerdijk en Slinkewei prikkelde de fantasie zodanig dat er wel een theaterstuk moest volgen. Het nieuwe project kreeg de titel “Sânderoer” mee, vanwege het feit dat de “Jiskepôle” kortgeleden gesaneerd is. Dat betekent in veel gevallen dat er een meter zand over de onrechtmatigheden wordt gestort. Zo lossen wij onze problemen op. Zand er over. Dan zie je het niet meer. Dan is het weg.

De Paupers geven er als vanouds een fantasierijke draai aan. In “Sânderoer” ventileert het theatergezelschap hun mening in hilarische, harde en dan weer in en in trieste scenes aan elkaar gesmeed met prachtige muziek. Voeg daarbij het indrukwekkende beeld van de open vlakte, de wolken en de kale bult waarin de geschiedenis van Workum weggestopt is.

De speeldata zijn:

23 (uitverkocht), 24, 25 (afgelast), 28, 29 en 30 (afgelast) juni,
1, 2, 3 (extra voorstelling), 5 (uitverkocht), 7, 8 en 9 juli (uitverkocht).

Aanvang:
21:00 uur

De voorstelling “Sân der oer” is onderdeel van IIS, het Mienskipsproject van Arcadia. IIS is een productie van Arcadia en Keunstwurk en wordt mogelijk gemaakt door Provincie Fryslân, Cultuurfonds en Univé.

 

Sponsoren


Alles moasto hawwe - OutroAlles wol ik hawwe - Yntro