de Beugelband
1998-2008


WA BIN WIE ??? (of beter gezegd: WIE WAREN WE)
Ik weet niet wie u bent, ik denk dat u ons ook niet kent. Wij zijn de Beugelband, vanavond bij .... in de tent. (tekst: Sipke de Boer)

QUOTES:
'Anderen spelen Rock & Roll en het klinkt als hoempapa, maar jullie spelen hoempapa en het klinkt als vette Rock& Roll.' - Freddy 'Waldrock-setup' Stonewall

HISTORIE:
De naam is afgeleid van de welbekende beugelflesjes van een bepaald biermerk. En niet alleen omdat de jongens van de Beugelband die nou zo graag drinken. De band kwam namelijk tot stand als gelegenheidsband tijdens het 'éénmalige' project 'De Heertjes van Grolsch! Live!'. Hierbij werden verscheidende covers ten gehore gebracht met steeds wisselende zangers en zangeressen. Wat toen als vierkoppige band begon, werd al snel een vijftal met drums, bas, gitaar, toetsten en zang. Na de uitbreiding werd duidelijk dat er veel potentie zat in de band en de formule. Ze werden daarom niet lang daarna binnen gehaald bij boekingskantoor BME te Makkum. Dit leidde tot een vrij constante stroom van optredens, waardoor de band zich zowel muzikaal als zakelijk in een rap tempo ontwikkelde.

Er is naast het repertoire covers altijd ruimte geweest voor eigen werk. Zo stonden de heren in 2003 op Aaipop met een hele set Friestalige bewerkingen en eigen nummers. Er werd een demo opgenomen met een aantal van die nummers. In 2004 werd een singletje uitgebracht op het E-sound label; deze single haalde dankzij airplay bij vele lokale radiostations een bescheiden plaatsje onderin de hitlijsten. En 4 jaar verder in 2008, na nog vele optredens te hebben gegeven, heeft de band besloten om te stoppen als coverband en verder te gaan met het schrijven van eigen muziek (zie "de Klik").


De Beugelband - Wa bin wieDe Beugelband - SchandaalDe Beugelband - Bam, bam