Ilanois
1991-2011


Een eigen stijl is een onmiskenbaar element van Ilanois. Deze stijl komt zowel in het gevarieerde cover repertoire als in de eigen nummers naar voren.


Ilanois is gevormd rond singer/songwriter Ilan Palstra en maakt een stormachtige ontwikkeling door. Veel optredens, opnames en airplay doen de band alsmaar doorgroeien. De basis van de band is gelegd in het begin van de jaren negentig, waar de mannen begonnen met het spelen van covers. De beste rock- en popcovers zijn nog steeds de pijlers waar de band op drijft. Van uitbundig tot intiem, deze Friese heren zijn muzikanten die weten hoe ze hun publiek een topavond bezorgen. Verder hebben de heren ook een ijzersterk eigen repertoire opgebouwd. De Engelstalige rockmuziek draagt duidelijke melancholische elementen, die doet denken aan Jeff Buckley en Chris Isaak of Coldplay. De band heeft inmiddels al in het voorprogramma gestaan van Kane, 16Down, de Dijk, Racoon, Anouk en The Calling.

Er zijn meerdere singles uitgekomen; “Save Me” en “Quiet” (2003), maar ook "Do you hear me" (2006) en "Chase the sundown with me" (2011).

www.ilanois.nl
       

Ilanois - Chase the sundown with me